03/4 2009
πρόσφατα άρθρα

Διατροφικές προτάσεις για τις νύφες του καλοκαιριού
print email Send to facebook Send to Google

diatrofikes_protaseis_gia_nyfes Δημοσίευση άρθρου στις 3/4/2009 στο περιοδικό Αν

Η ημέρα του γάμου αποτελεί σταθμό στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι μια ημέρα ξεχωριστή, διαφορετική και μοναδική. Προετοιμάζεστε και εσείς για το γάμο σας και με αγωνία προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα.

Ειδικά για εσάς, τις νύφες του φετινού καλοκαιριού, που ο γάμος σας πλησιάζει και δεν έχετε πολύ χρόνο να ασχοληθείτε με ένα απαιτητικό διατροφικό πρόγραμμα, σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, που θα σας «τονώσουν» και δε θα σας καταβάλλουν. Μην ξεχνάτε..Εκείνη την ημέρα οφείλετε στον εαυτό σας και στο σύντροφό σας να λάμπετε...

Δίαιτα express...Ευχαριστώ, δε θα πάρω!Και ξαφνικά αποφασίζετε να κάνετε μια δίαιτα express για να χάσετε όσα περισσότερα κιλά μπορείτε για να αισθάνεστε ακόμα καλύτερα...Όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία να το σκεφτούμε και ίσως και να το πράξουμε, αλλά συνήθως το αποτέλεσμα μας απογοητεύει. Μπορεί να αδυνατίσετε αλλά θα είναι κάτι παροδικό και το πρόσωπό σας θα είναι και θα δείχνει κουρασμένο. Σίγουρα αυτό δεν το θέλετε! Ειδικά μια τέτοια μέρα! Προτιμήστε για αυτό το χρονικό διάστημα ένα ήπιο διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους, το οποίο θα βασίζεται στα συχνά και μικρά γεύματα και στην χαμηλή πρόσληψη λίπους.

Αγαπημένο μου πρωινόΘα έχετε ήδη καταλάβει ότι η οργάνωση ενός γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι υποχρεώσεις σας είναι σίγουρα πολλές και ποικίλες. Ειδικά αν εργάζεστε. Μπορεί να μην έχετε συνηθίσει να τρώτε πρωινό αλλά ήρθε η ώρα να το αλλάξετε αυτό. Εάν δεν δώσετε την απαραίτητη ενέργεια στον οργανισμό σας θα αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένη και το μεσημέρι θα πεινάτε τόσο πολύ που θα καταναλώνετε τροφές ανεξέλεγκτα.

Καταναλώστε άφθονα λαχανικάΠρώτα από όλα να θυμάστε ότι μια χορταστική σαλάτα σε ημερήσια βάση θα σας δώσει τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε. Επιπλέον θα σας δώσει το αίσθημα του «κορεσμού» χωρίς να έχετε καταναλώσει πολλές θερμίδες. Προσπαθήστε να καταναλώνετε πρώτα τη σαλάτα και στη συνέχεια να φάτε το κυρίως γεύμα. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δε χρειαζόταν να γεμίσετε το πιάτο σας με τόσο φαγητό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αντικαταστήσετε το κυρίως γεύμα σας με σαλάτα, γιατί θα πεινάσετε ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φρούτα για λάμψη αντί για γλυκάΑισθάνεστε έντονη την ανάγκη να φάτε γλυκό..Αντισταθείτε και καταναλώστε ένα φρούτο. Θα δείτε ότι και θα χορτάσετε και θα ικανοποιήσετε την ανάγκη σας. Και το κυριότερο..δε θα αισθάνεστε τύψεις. Για να αποφύγετε εντελώς τον πειρασμό, προσπαθήστε να μην υπάρχουν στο σπίτι σας γλυκά. Αν πάλι η ανάγκη σας είναι πολύ μεγάλη, καταναλώστε καλύτερα γλυκό του κουταλιού που σίγουρα υπάρχει στο ψυγείο σας. Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι τα φρούτα θα σας προσφέρουν πολλές απαραίτητες βιταμίνες που θρέφουν τα κύτταρα του δέρματος. Τι σημαίνει αυτό για το δέρμα; Λάμψη, λάμψη, λάμψη εκ των έσω.

Δυστυχώς, κανένα προϊόν που χρησιμοποιείται εξωτερικά (π.χ. ενυδατικές κρέμες προσώπου) δεν έχει τη δραστικότητα της εσωτερικής «θρέψης» των κυττάρων, καθώς η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό διαμέσου οδών πλην της διατροφής, είναι περιορισμένη. Καταναλώστε καθημερινά ποικιλία φρούτων και μέσα σε ένα μήνα θα δείτε πραγματικά έντονη διαφοροποίηση στο δέρμα σας . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Σύμμαχος των φρούτων στη «μάχη» για υγιή επιδερμίδα είναι και το νερό. Καταναλώστε άφοβα τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως!

Μην αφήνετε τον εαυτό σας χωρίς περιποίησηΌσο κουρασμένη και να είστε, όσο και να τρέχετε για διάφορες εκκρεμότητες της ζωής σας, της προετοιμασίας του γάμου ή της δουλειάς σας, μην ξεχνάτε ποτέ ότι είστε γυναίκα. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, ντυθείτε όμορφα, επισκεφτείτε το κομμωτήριό σας, μακιγιαριστείτε ελαφρώς και γεμίστε αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια.

Δείτε το ποτήρι μισογεμάτοΜην αφήνετε τον ψυχισμό σας ανυπεράσπιστο σε κακοπροαίρετα σχόλια, ίσως και στη δική σας κακή διάθεση. Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας πλησιάζει και είναι σημαντικό να είστε ευτυχισμένη..Τέλειο δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει..αυτό που μετράει είναι ότι θα κάνετε το καλύτερο που μπορείτε...ακόμη και στον τομέα της διατροφής! Αφήστε τη λάμψη της ευτυχίας να αναδειχθεί στο πρόσωπό σας και σίγουρα θα χαρείτε όπως σας αξίζει την ημέρα αυτή. Η ώρα η καλή!