Ο τύπος ερωτηματολογίου FFQ (ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων) αποτελεί την κλασικότερη μη παρεμβατική μέθοδο διατροφικής αξιολόγησης, η οποία χρησιμοποιείται παγκοσμίως, εδώ και χρόνια, από όλα τα έγκριτα πανεπιστήμια (π.χ. Harvard) που διεξάγουν επιδημιολογικές μελέτες και αξιολογούν τις διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού στόχου τους για το προηγούμενο έτος (π.χ. μελέτη συσχέτισης πρόσληψης ασβεστίου και κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση)

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην συμπλήρωση ενός πιστοποιημένου ερωτηματολογίου όπου οι κύριοι τύποι ερωτήσεων είναι «Πόσο συχνά καταναλώνεις» ένα συγκεκριμένο τρόφιμο (π.χ. γάλα) και «σε ποια συνολική ποσότητα», ενώ το σύνολο των ερωτήσεων καλύπτει μια αντιπροσωπευτική γκάμα εκπροσώπων από όλες τις ομάδες τροφίμων (π.χ. γαλακτομικά, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά κ.α.)

Διατροφικές συνήθειες: ισορροπία και όχι ακροβασία

Οι διατροφικές ανάγκες και ο τρόπος ζωής διαφέρουν για τον καθένα μας. Οι λανθασμένες διατροφικές συνηθειες «κλέβουν» την ενέργειά μας, εξαντλούν τον οργανισμό και μειώνουν τις επιδόσεις μας.

Εξασφαλίστε υγεία και ευεξία με σωστή αξιολόγηση των διατροφικών σας αναγκών

To MagDiet FFQ 2011.1 είναι ένα σύγχρονο αξιόπιστο ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων που στοχεύει στην αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών σας και στον εντοπισμό των διατροφικών σας ελλείψεων ή υπερβολών.

Ένα απαρίτητο εργαλείο για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου που στοχεύει στην κάλυψη των προσωπικών σας διατροφικών αναγκών. Η ανάπτυξη του βασίστηκε στα πρότυπα σχεδιασμού διεθνών ερωτηματολογίων παρόμοιου τύπου και σας προσφέρει αξιόπιστα και γρήγορα αποτελέσματα Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και οικονομική λυση εξατομικευμένης διατροφικής αξιολόγησης. Κατορθώστε το στόχο σας χωρίς να βάλετε τον οργανισμό σας σε κίνδυνο, χωρίς να υποβληθείτε σε εξαντλητικές δίαιτες.

Ξεκινήστε σήμερα!

Απλώς ζητήστε ένα γνήσιο έντυπο ερωτηματολογίου και αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας προκειμένου να το συμπληρώσετε με ηρεμία. Σίγουρα μόλις παραλάβετε τα αποτελέσματα θα διαπιστώσετε πως άξιζε τον κόπο!

επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το ερωτηματολόγιο FFQ

6 βήματα πιο κοντά στη γνώση

  • Οπτική αναγνώριση των απαντήσεων μέσω σάρωσης του ερωτηματολογίου σε ειδικό scanner διασφαλίζοντας αξιοπιστία και ταχύτητα στην καταγραφή και αποθήκευση των απαντήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το MagDiet FFQ 2011.1 είναι το μοναδικό ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων στην Ελλάδα το οποίο αναλύεται χρησιμοποιώντας οπτική αναγνώριση των απαντήσεων.

  • Στάθμιση των απαντήσεων, χρησιμοποιώντας επιστημονικά αποδεκτές τεχνικές (π.χ. ερωτήσεις εσωτερικού ελέγχου) προκειμένου τυχόν υποεκτίμηση ή υπερεκτίμηση των απαντήσεων από πλευράς του εξεταζόμενου ατόμου, να μην επηρεάσει τα τελικά αποτελέσματα.
  • Μετατροπή των απαντήσεων μέσω ειδικού λογισμικού σε εκτίμηση διατροφικής πρόσληψης για 44 σημαντικά θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, λίπος, υδ/κες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ενέργεια κ.α.) χρησιμοποιώντας δεδομένα από την πληρέστερη παγκοσμίως διατροφική βάση δεδομένων USDA s23. (π.χ. μέσω της διατροφής μου προσλαμβάνω κατά μέσο όρο καθημερινά 610 mg ασβεστίου)
  • Σύγκριση των εκτιμώμενων διατροφικών προσλήψεων με τις πιο πρόσφατες διεθνείς συστάσεις πρόσληψης (DRIs) για όλα τα θρεπτικά συστατικά, για την πληθυσμιακή ομάδα στην οποία ανήκετε. (π.χ. πόσα mg ασβεστίου θα πρέπει να προσλαμβάνω κατά μέσο όρο καθημερινά εγώ που είμαι μια έγκυος κοπέλα προκειμένου να μην μειωθεί η οστική μου μάζα;)
  • Παρουσίαση συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, γραφικά και αριθμητικά, για όλα τα αναλυθέντα θρεπτικά συστατικά, τόσο για την πρόσληψη όσο και για την ποσοστιαία κάλυψη της σύστασης. (π.χ. μέσω της διατροφής μου προσλαμβάνω το 60 % της σύστασης για ασβέστιο) Βλ. pdf Report
  • Παροχή συμβουλευτικού πίνακα με τρόφιμα, τα οποία αποτελούν τις πλουσιότερες πηγές των θρεπτικών συστατικών στα οποία εντοπίζεται πιθανή ελλιπής πρόσληψη καθώς, και με πληροφορίες σχετικές με τον ρόλο των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών (π.χ. αύξηση κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε περίπτωση εντοπισμού ανεπαρκούς διατροφικής πρόσληψης ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την δύναμη των οστών) Βλ. Εικόνα Πίνακα
Δείτε σε μορφή pdf το φυλλάδιο για το ερωτηματολόγιοΔείτε σε μορφή pdf το ερωτηματολόγιο FFQΔείτε σε μορφή pdf τα reports των αποτελεσμάτων